dimecres, 4 de maig de 2011

Parc de Bombers de Roses

Avui dimecres 4 de maig els nens i les nenes de tercer hem anat a visitar el Parc de Bombers de Roses.

Ens han explicat:
Què fan els bombers?
  • Extinció d'incendis

S'inclouen en aquest apartat els incendis en habitatges, edificis, garatges, indústries, vehicles, embarcacions, vegetació agrícola i forestal, contenidors de deixalles, abocadors, etc.


  • Actuació en salvaments, auxilis i rescats

Accidents a la carretera i vies de tren, persones tancades dins ascensors, enderrocaments, rescats a pous, tancament de portes, rescats de muntanya, recerques, torrentades, animals en perill, eixams d'abelles, etc.  • Prevenció de perills públics

Com per exemple: apuntalaments d'estructures que presenten risc de caiguda (cases, parets, ponts, etc.), retirada d'objectes que impossibiliten el pas per les vies de comunicació (arbres tombats, línies elèctriques, oli, vidres ...), fuites de gasos o líquids perillosos explosius o corrosius, etc.Els bombers tenen diversos medis per anar a apagar un foc.
  • Els camions de bombers estan equipats de tal manera que siguin d'ús en el cas de haver d'apagar un foc.
  • Els camions que tiren escuma no inflamable pels casos on no es pot utilitzar l'aigua.
  • Els helicòpters de vigilància només serveixen per detectar l'incendi.
  • Els hidroavions poden carregar aigua (per exemple: en un pantà).
  • Els helicòpters de descarrega que poden agafar l'aigua de petits envasaments mitjançant una mànega i una bomba d'aigua (per exemple: basses preparades o piscines).

Ens han ensenyat la diferent roba que fan servir en funció de la tasca a realitzar. La roba està feta d'un material especial que és resistent al foc i els protegeix de l'escalfor del foc.

Ens han ensenyat tots els equipaments que porten al camió: al centre de la caixa del camió hi ha un dipòsit amb 3.000 litres d'aigua. A la part del darrera duen la bomba amb els mecanismes de regulació de pressió i diverses mànegues de diferents gruixos. Al lateral del pilot porten els extintors i els equips d'escalada. Al lateral del copilot trobem les eines per als rescats: pales, destrals, tisores, claus d'ascensors, sorra especial, llit per a trasllat de persones...
A la part superior duen les escales.

Ens han explicat que sempre que veiem un incendi hem de trucar al servei d'emergències 112. Si podem ens apartem. En cas de no poder-nos allunyar, tancarem totes les portes per a evitar que s'escampin el fum i les flames. Posarem roba molla a baix de la porta per evitar l'entrada de fum. Esperem tranquil·lament l'arribada les bombers.
(Aquí teniu un enllaç a un vídeo de prevenció d'incendis dels Bombers de Barcelona.)

Hem après molt i ha estat molt divertit.

Gràcies bombers de Roses!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada